21 Temmuz 2013 Pazar

Çoğu Metin2 Oyuncusu Hafife Alıyor Ama Etkisi Çok Büyük [Herkes Ögrenmeli]

                                                               








Selam arkadaşlar çoğu kişinin toplamadığı hatta yere attığı ejderha taşı parçasının ne işe yaradığını bu paylaşımda anlatıcam etkisi çok büyük yüksek level oyuncuların %90 kullanıyorlar



Elimden Geldiği Kadar Yapabildim İnşallah İşinize Yarar İyi Forumlar 



Simyacı
Simyacı her krallığın ilk köyünde bulunur. Enerji Parçası üretmesinin yanında ejderha taşı simyası yapabilmeniz için size yardım eden npc simyacıdır. Peki ejderha taşı simyası göründüğü kadar karmaşık mıdır? Şimdi bunu aydınlatma vakti.

Ejderha Taşı Simyası yüksek level oyuncuların çarlarını daha fazla güçlendirmeleri için dizayn edilmiş bir sistemdir. 30 level olmuş ve üzeri karakterler de, ejderha taşı parçası görevi aktive olur. Bu süreçten sonra günlük olarak 10 kez verilmek şartıyla simyacıya taş götürülür.
güncelleme: Yeni gelen Ejderha Gözü sistemi: bu sistemi simyacıya gidip aktif ettiğinizde 10 cor draconis dönüşümünü simyacıya gitmeden envanterinizde yapabilirsiniz. ejderha gözünü simyacıya gidip aktif ettikten sonra yerden alacağınız 10 ejderha parçası taşı otomatikman cor draconise dönüşür.

Simyacıya her gün 10 kez olmak şartıyla 10 adet Ejderha Taşı Parçası  götürdüğünüzde size bir adet Cor Draconis (İşlenmemiş) verir. Görevin günlük max. 10 kez verilmesi 1 günde en fazla 10 Cor Draconis elde edebileceğiniz anlamına gelir. Cor Draconis ara geçiş itemidir. Üzerine tıklandığında size 6 adet işlenmemiş ejder taşından birini verecektir. Bir bakıma tablo şöyledir.

10x Ejderha Taşı Parçası  = 1x Cor Draconis 
1x Cor Draconis =
 Ejderha Oniksi
• Ejderha Elması
Ejderha Yakutu
Ejderha Yeşimi
Ejderha Safiri
Ejderha Grenası 
taşlarından rasgele 1 tanesi demektir.


Bu taşlar sizin kendi envanterinizde depolanmazlar. Ejderha Taşı Parçası görevini bir kez yapan karakterler "o" tuşuna bastıkları zaman ejderha simyası paneline ulaşacaklardır. Panelin görünümü şu şekildedir:




Taşlarınız ise simyacı çemberinin hemen altında bulunan envanterlerde saklanır:





Şimdi bu taşları biraz tanıyalım:

Ejderha Elması: Zeka bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Buza karşı dayanıklılık bonusu vermektedir. Cor Draconisten çıkmış ilk hali şu şekildedir:



Ejderha Yakutu: Güç bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Ateşe karşı dayanıklılık bonusu vermektedir. Cor Draconisten çıkmış ilk hali şu şekildedir:



Ejderha Yeşimi: Max.SP bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Rüzgara karşı dayanıklılık bonusu vermektedir. Cor Draconisten çıkmış ilk hali şu şekildedir:



Ejderha Safiri: Çeviklik bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Toprak Direnci bonusu vermektedir. Cor Draconisten çıkmış ilk hali şu şekildedir:




Ejderha Grenası: Max.HP bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Şimşeğe karşı dayanıklılık bonusu vermektedir. Cor Draconisten çıkmış ilk hali şu şekildedir:



Ejderha Oniksi: Canlılık bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Karanlık Direnci bonusu vermektedir. Cor Draconisten çıkmış ilk hali şu şekildedir:





Bahsi geçen ek özelliklerin ne anlama geldiği:
• Buza karşı dayanıklılık: Buz canavarları(Sürgün mağarası ve Sohan Dağındakiler),Karanlık Ejderha Kayasında bulunan canavarlar.
• Ateşe karşı dayanıklılık: Ateş canavarları(Doyyumhwan da bulunanlar)
• Rüzgara karşı dayanıklılık: Karanlık tapınaktaki tüm canavarlar ve Karanlık Ejderha Kayasında bulunan canavarlar.
• Toprak Direnci: Golemler,Kızıl Orman,Hayalet Orman ve Karanlık Ejderha Kayasında bulunan canavarlar.
• Şimşeğe Karşı Dayanıklılık: Setaou sınıfı canavarlar,Yılan Vadisindeki devler ve Karanlık Ejderha Kayasında bulunan canavarlar.
• Karanlık Direnci: Şeytan Kulesi ve Şeytan Katakombunda bulunan tüm canavarlar.
Peki bu taşları elde edince ne olacak. Bu 6 ejder taşı türünden 1er tane 2şer tane yada 3er tane simyacı envanterinizde bulunması bir işinize yaramaz. Ciddi anlamda her taştan en az 30ar tane gerektiğini bir noktada belirtmek isterim. Nedeni ise taşların işlenmemiş hallerinin sadece +1 statü (güç,canlılık,çeviklik, zeka) içermesidir ve bu haliyle bir işe yaramayacağıdır. Taşları 3 ayrı kategori üzerinden geliştirebiliriz ve bu gelişmeleri yapabilmemiz için aynı taş türünden 1den fazla gerekmektedir. Gelişim olarak bahsi geçen mevzu taşlara + basmak gibi algılanabilir çünkü taş geliştirme işlemlerininde başarısız sonuçlanabilme durumu söz konusudur.

Taşları geliştirmek yukarıda da bahsettiğim gibi 3 şekilde olur. Taşın "Sınıfını" , "Saflığını" ve "Seviyesini" yükseltebilirsiniz. Bu işlemlere başlayabilmek için Simyacıya gidip Ejderha Taşlarını Arındırma butonunu seçmeniz gerekir.
• Saflık Yükseltmek:
İşlenmemiş, yontulmuş, ender, antika yada efsanevi hangi sınıftan taş olursa olsun saflık yükseltilmesine ihtiyaç duyar. Bir taştan tam verim alabilmek için sınıfı kadar saflığıda artırılmalıdır. Bilinen 5 adet saflık vardır. (Kesin Bilgi) Mat, Parlak (İngilizce Çeviri) Kusursuz, Görkemli, Mükemmel şeklindedir. mat taşlarda 1 taşa üst kademe saflık kazandırmak için aynı taştan 4 tane istemektedir. Parlak taşlarda 1 taşa üst kademe saflık kazandırmak için aynı taştan 3 tane istemektedir ve bu oran 2-1 şeklinde azalarak devam etmektedir. Basma işlemi başarısız olabilir başarısız olması durumunda aynı taş türünden 1 tane alırsınız.Simyacı bu işlem için 30.000 yang basma parası alır.





Seviye Yükseltmek:

Öncelikli olarak seviye yükseltmek için simyacılık dışı bir iteme ihtiyaç vardır:

 Yeşil Ejderha Fasulyesi
 Mavi Ejderha Fasulyesi
Pembe Ejderha Fasulyesi
Yeşil Ejderha Fasulyesi Nesne Markette satılmasının yanında metin taşlarının herhangi birinden de düşecek droba sahiptir. Diğer fasulye türleri metinlerden düşmezler. Sadece özel günlerde nesne markette satışa sunmak için hazırlanmıştır.
Seviye geliştirmek için bir adet fasulye ve 1 adet ejderha taşı istemektedir. Taş herhangi bir sınıfa yada herhangi bir saflık derecesine sahip olabilir. Bu işlem için simyacı 10.000 yang alır. Geliştirme başarısız olabilir. Başarısız olma durumunda 1 adet ejderha taşı parçası kazanırsınız. Bir ejderha taşının alabileceği max. seviye +6 dır. Ama durum biraz daha karmaşık bir statüye sahip; şöyleki:
İşlenmemiş Mat bir taş en fazla +2 oluyorken; işlenmemiş mükemmel bir taş en fazla +4 olur ama antika mükemmel bir taş +5e kadar yükselebilirken efsanevi mükemmel bir taş +6ya kadar yükselir. Taşın sınıf ve saflık açısından ne kadar gelişmiş olduğu alabileceği max. seviyeyi etkiler.





Ejderha Elması'nın Görünümünden Örnekler:
Bir taşın sınıfını belirleyen husus dış kısmındaki kaplamadır. Dış kaplamanın görüntüsü sınıfı arttıkça güzelleşir. Taşın kendi şekli ise saflığının ne kadar ilerlediğini gösterir. Son seviye saflığa ulaşmış taşın artık iyice büyüdüğünü görebiliriz. Seviye artırmak taşın görüntüsünü değiştirmez. 


Ejderha Taşlarının Aktivasyonu:



Öncelikle üst resimde kutu içine aldığım 2 butonun ne işe yaradığını henüz bilmiyorum. Ejderha taşlarını aktive etmeden önce seçilen ejder taşına karşılık gelen renk yuvasına yerleştirilmesi gerekir. Bir taş %100 başarıyla yuvaya yerleştirilir. Kutulara yerleştirilen taşlar etkinleştir butonuna basılarak aktive edildiğinde oyun pencerenizin sol üstünde
ibaresi belirir ve taşınızın süresi geri saymaya başlar. Bu ibare ejderha taşının üzerinde yazan bonusların karakterinize eklendiğini gösterir. Bilmiyorum dediğim butonlarla ilgili şu an tek bildiğim taşları etkinleştirdiğinizde bunlardan birinin seçilmesi gerektiği ve ikisinin aynı anda seçilemeyeceğidir.

Ejderha Taşı Çıkarma ve Bir Taşın Süresini Uzatma:

Bir Ejderha Taşı simyacı çemberine yerleştirildikten sonra çıkarılabilir. Bir taşı çembere kırılmadan %100 başarıyla takabilirsiniz ama çıkarmak istediğinizde kırılma oranı yüksektir. Taşı daha yüksek başarı şansıyla çıkarmak için Ejderha Kerpeteni kullanmanızı öneririm. Market fiyatı 100.000 yangtır.

ve son aşamayı anlatırken malesef ki belirtmeliyim bu taşlar sürelidir ve kullanılmaya başlandığı andan itibaren geri sayıma başlarlar. Ama taşların süresini uzatmanın da yolları vardır. Sürenin Kerpeteni  bir taşın süresini uzatmak için kullanılır. Simyacı market fiyatı 1.000.000 yangtır. Bu kerpeten zaman iksiri yapmak için kullanılır. Bu işlem başarısız olabilir. Bilinen üç adet iksir vardır.
Zaman İksiri (k)
Zaman İksiri (O)
Zaman İksiri (B)

Ejderha taşı parçası ne işe yarar ?, Metin2 Ejderha Taşı Parçası Ne işe yarar ? , Ejderha taşı parçası nedir ?,Ejderha Taşı Parçası Para Edermi, Ejderha Taşı Parçası Resimli Anlatım.
Visual Peaks
Visual Peaks

This is a short biography of the post author. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus nullam quis ante maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec.

3 yorum:

  1. Her türlü metin2
    bilgileri burada arkadaşlar buyrun; https://metin2cup.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Metin2 pvp server tanıtımları

    https://www.pvphavuzu.net

    YanıtlaSil
  3. Metin2 65 - 250 pvp serverler arıyorsanız tıklayın: metin2 pvp serverler 65 - 250

    YanıtlaSil